Bec uv Sterilight: original sau contrafacut?

Inca de la inceputurile tratarii apei cu echipamente moderne in Romania, Uv Sterilight a fost un brand puternic. Sterilizatoarele uv Sterilight sunt echipamente robuste, cu design modern. Sunt construite din inox de cea mai buna calitate, fiind bine sudate si finisate. Balastul electronic arata durata de viata, in zile, a becului uv Steriligt.

Bec uv Sterilight: original sau contrafacut? - Clack.ro - Dedurizator Apa, Purificator Apa si Filtre pentru Tratamentul Apei     Pana nu demult, compania producatoare era R-Can. In prezent sterilizatoarele si consumabilele Sterilight sunt produse de compania canadiana Viqua, in fabricile din Canada sau SUA. Viqua a pastrat calitatea si designul consacrate de R-Can Sterilight.

In ultimii ani, pe piata din Romania au aparut insa becuri uv Sterilight contrafacute grosolan in China, cu dimensiuni si specificatii asemenatoare. Din pacate, un sterilizator uv dotat cu bec uv Sterilight contrafacut nu ofera protectie microbiologica. La aceste becuri descarcarea de radiatie este foarte redusa sau lipseste complet. Astfel, bacteriile prezente in foraj trec de sterilizator si ajung la chiuveta, la dus si in apa de baut sau gatit.

 

Cum putem deusebi un bec uv fake de un bec uv Sterilight original?

In continuare va prezentam cele mai vizibile diferente intre un bec contrafacut si un bec uv Sterilight:

1. Ambalaj:

Bec uv Sterilight: original sau contrafacut? - Clack.ro - Dedurizator Apa, Purificator Apa si Filtre pentru Tratamentul Apei

  • Becurile contrafacute sunt ambalate intr-un carton simplu sau intr-o folie cu bule. Ambalajul nu este sigilat si nu prezinta logo-ul Viqua sau alte elemente de identificare.
  • Un bec uv Sterilight original este ambalat in cutie de carton, dreptunghiulara, de culoare alba. Are imprimat logo-ul Viqua. La unul dintre capete sunt prezentate toate detaliile produsului: Model, Serial Number, Sterilight, date contact producator, alte informatii tehnice. In interior, becul uv Sterilight este protejat de o folie cu bule de dimensiuni mari.

Bec uv Sterilight: original sau contrafacut? - Clack.ro - Dedurizator Apa, Purificator Apa si Filtre pentru Tratamentul Apei

2. Aspect bec uv Sterilight:
  • Becurile contrafacute au probleme la finisaj la imbinarea componentei de ceramica cu sticla, cu urme de impuritati si chiar rugina. In apropiere de cei 4 pini inegali este imprimat logo-ul R-Can si adresa unui site din SUA. Serial number-ul unic lipseste si cei 4 pini sunt fragili si se rup foarte usor.
  • Becurile uv Sterilight originale sunt construite robust, bine inchegate la partea ceramica, cu putine defecte de finisaj. In capatul becului, in apropiere de cei 4 pini sunt imprimate logo-ul Sterilight, codul becului si modelul.

 

3. Accesorii:
  • In ambalajul original al unui bec uv Sterilight sunt 2 garnituri speciale, de tip O-ring, intr-o punguta zipp-lock.
  • Becurile contrafacute cu aceasta pereche de garnituri, care se folosesc la etansarea tecii de cuart.

Bec uv Sterilight: original sau contrafacut? - Clack.ro - Dedurizator Apa, Purificator Apa si Filtre pentru Tratamentul Apei

4. Pret de achizitie:
  • Becurile contrafacute sunt de 2-3 ori mai ieftine decat produsul similar original. Se realizeaza o economie substantiala, dar protectia microbiologica este foarte scazuta.
  • Becurile uv original Sterilight sunt mai scumpe, dar asigura protectie eficienta impotriva bacteriilor. Pretul este comparativ cu cel de pe site-urile de comert international precum Amazon sau Ebay.
5. Compatibilitate:
  • Becurile uv Sterilight originale se incadreaza perfect in corpul sterilizatorului si sunt acceptate de balastul Bec uv Sterilight: original sau contrafacut? - Clack.ro - Dedurizator Apa, Purificator Apa si Filtre pentru Tratamentul Apeielectronic.
  • Becurile contrafacute, in unele cazuri, din cauza diametrului cu cativa mm mai mare nu incap in sterilizator. In plus balastul electronic, chiar daca le accepta la inceput, dupa o perioada condensatorul cedeaza, fiind necesara reparatia/inlocuirea completa a transformatorului.

Voi ati folosit astfel de bec uv Sterilight contrafacut? Ati sesizat diferente calitative fata de becul original? Povestiti-ne experienta voastra. Va asteptam!

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *