Apa are gust: Descopera mai multe despre cum poti avea si tu acasa apa potabila rapid si usor

Apa are gust: Descopera mai multe despre cum poti avea si tu acasa apa potabila rapid si usor

Te-ai gandit vreodata ce gust are apa? Multe persoane au fost obisnuite cu apa de la chiuveta, insa aceasta este cea mai putin sanatoasa dintre variantele pe care le-ai putea folosi zilnic. Exista mai multe variante pe care le poti utiliza pentru a te bucura de apa potabila, insa depinde foarte mult de ceea ce iti doresti tu si de bugetul pe care il ai. Daca vrei sa descoperi ce gust are cu adevarat apa potabila, atunci citeste in continuare acest articol.

1.      Afla ce gust are apa potabila

In cazul in care te-ai intrebat ce gust ar trebui sa aiba apa potabila, atunci ar trebui sa stii ca o importanta foarte mare o are componenta materialelor care sunt dizolvate in aceasta. Termenul de “PPM” care se gaseste pe ambalajul oricarei sticle de apa se refera la cat de mult dintr-un anumit mineral este prezent intr-un anumit volum de apa. De exemplu, daca vei cumpara o sticla de un litru de apa minerala, sticla ar putea contine 500 ppm de solide dizolvate totale. Aceasta masurare este practic o scurtare pentru a te informa ca apa pe care ai luat-o contine minerale naturale precum calciu, fosfor, sodiu si multe altele. Nu toate aceste minerale sunt detectate cu usurinta de papilele gustative. O persoana obisnuita nu poate chiar sa faca diferenta dintre apa minerala si de exemplu, apa de izvor. Cu ajutorul unor filtre de impuritati poti obtine apa potabila chiar la tine acasa si sa te bucuri de adevaratul gust al apei.

Stiai ca tipul de apa pe care il bei poate schimba si gustul? Iata cateva dintre cele mai frecvente tipuri de apa:

Apa de la robinet

Apa de la robinet curge de obicei direct la domiciliu sau intr-o cladire dintr-o sursa locala de apa municipala. Aceste surse sunt adesea tratate cu fluor pentru a proteja smaltul dintilor, motiv pentru care si gustul poate fi diferit. Tipul de teava, cum ar fi cuprul, poate schimba, de asemenea, gustul.

Apa de izvor

Apa de izvor provine dintr-un izvor natural de apa dulce, adesea intr-o regiune muntoasa, cu o scurgere curata de zapada sau de ploaie. Mineralele colectate pe masura ce apa curge pe munti si pe sol pot afecta gustul pe care il are apa.

Apa de put

Apa de put provine din acvifere subterane adanci in sol. De obicei este filtrat, dar concentratia ridicata de minerale din sol poate influenta in continuare modul in care are gust.

Apa minerala

Apa minerala, apa are gust - clack.ro
dedurizator apa

Apa minerala are toate formele si dimensiunile in zilele noastre, dar de obicei este doar apa minerala care a fost transformata in apa carbogazoasa cu ajutorul dioxidului de carbon adaugat. Continutul de minerale, impreuna cu senzatia de carbonatare si aciditatea ridicata, ii influenteaza gustul. Multe contin de asemenea, diverse arome sau suc adaugat.

2.      Cum sa te bucuri de gustul apei potabile fara sa o cumperi din magazin

Cu siguranta iti doresti sa te bucuri chiar la tine acasa de cea mai buna apa. Totusi, cea de la robinet nu este solutia, mai ales daca in zona in care stai aceasta nu este potabila. Daca iti doresti sa scapi de costurile mari care se aduna atunci cand cumperi apa imbuteliata din magazin, atunci ai o varianta care este mult mai utila si eficienta pe termen lung. Solutia pentru tine sunt dedurizatoarele de apa, iar acestea iti ofera o apa potabila, buna la gust pe care sa o ai la indemana in fiecare zi chiar la tine acasa.

Impuritatile care se afla in apa de la robinet iti pot afecta negativ sanatatea, asa ca daca iti doresti sa eviti acest lucru, opteaza pentru produse eficiente dotate cu cea mai noua tehnologie, cu ajutorul carora te poti bucura de puritatea apei fara nicio problema.

Daca nu stii exact de ce ai nevoie, nu ezita sa ceri ajutorul unei persoane avizate, care sa te ajute sa achizitionezi exact ce iti trebuie. Daca vei face un calcul vei observa ca avantajele filtrelor de apa sunt mult mai multe decat ale apei pe care o cumperi de la magazin, iar in ceea ce priveste costurile, diferentele isi vor spune cuvantul.

Sursa foto: pexels.com

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *