Eliminare calcar din apa – problemele cauzate de apa calcaroasa si cum pot fi inlaturate

Eliminare calcar din apa – problemele cauzate de apa calcaroasa si cum pot fi inlaturate

Impuritatile din apa iti pot afecta viata intr-un mod negativ din mai multe puncte de vedere. Acestea produc daune nu numai la nivelul obiectelor din jurul tau, ci si asupra propriei tale sanatati. Pentru a te proteja atat pe tine, cat si pe membrii familiei tale, trebuie sa investesti in metode de purificare a apei.

Citeste mai departe pentru a descoperi de ce calciul este considerat a fi una dintre cele mai toxice substante din apa, dar si ce poti sa faci in privinta acestuia.

1. Probleme cauzate de apa calcaroasa

Una dintre probleme principale cu care oamenii conectati la instalatia publica de apa se confrunta este excesul de calciu. Acesta provoaca aparitia unor pete albe pe obiecte, precum vesela, hainele spalate, dar si elementele din inox. Mai mult decat atat, sarurile de calciu si magneziu ofera apei un caracter dur. Duritatea apei (care poate fi testata) cauzeaza, de asemenea, o serie de neplaceri suplimentare:

  • Provoaca daune la nivelul electrocasnicelor, precum masina de spalat haine si cea de spalat vase, reducandu-le durata de viata.
  • Provoaca daune la nivelul instalatiei ce trece prin intreaga locuinta, ajungand sa afecteze si chiuveta, dusul sau toaleta.
  • In urma spalarii, iti poate face pielea sa se simta uscata si iritata, in special daca este sensibila. Un efect asemanator poate fi observat si cand vine vorba de par.

2. Ce optiuni ai pentru eliminarea calcarului din apa

Pentru a scapa de problemele cauzate de apa calcaroasa, trebuie sa te interesezi cu privire la metodele de purificare. Pe piata se gasesc multe filtre de apa care te scapa de majoritatea impuritatilor, insa, cand vine vorba de apa calcaroasa, cea mai indicata este orientarea catre un dedurizator de apa. Cum reiese si din nume, o statie de dedurizare are rolul principal de a inlatura caracterul dur al apei.

Intrucat un astfel de produs este, in fond, o investitie pe termen lung in propria sanatate, trebuie sa te informezi cu privire la caracteristicile sale principale. In cazul unei statii de dedurizare, trebuie sa fii atent la urmatoarele aspecte:

  • Capacitatea de procesare – in functie de capacitatea dedurizatorului, acesta va putea purifica un debit mai mare sau mai mic de apa intr-un minut. Daca ai nevoie de o statie de dedurizare pentru uzul casnic, atunci un debit nominal cuprins intre 20 si 40 de litri/minut ar trebui sa fie suficient. Insa, daca ai nevoie de o cantitate mai mare, exista produse care au o capacitate de peste 100 de litri/minut.
  • Rasina dedurizatorului – calitatea rasinii utilizate afecteaza in mod direct eficienta de purificare. Aceasta se ocupa cu inlocuirea ionilor nocivi din sarurile de calciu si magneziu cu a unor ioni sintetici. Asadar, trebuie sa te interesezi si cu privire la tipul de rasina care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
  • Timpul de regenerare necesar – fiecare dedurizator are nevoie de o pauza de regenerare. In functie de produs, regenerarea are loc fie dupa filtrarea unei anumite cantitati de apa, fie dupa o anumita perioada de timp. Gandeste-te la cum ai de gand sa folosesti apa si ce fel de regenerare ar fi mai avantajoasa pentru tine.
Robinet cu pete de calcar - clack.ro
dedurizator apa

Dupa ce ai pus cap la cap toate detaliile si te-ai decis asupra unui dedurizator, nu uita ca acesta trebuie ingrijit pentru a functiona in conditii optime. Cel mai important lucru este sa nu il lasi niciodata fara sare de dedurizare. Este recomandat sa alegi pastile de sare cu o puritate mai mare de 98%. In plus, poti achizitiona in acelasi timp cu dedurizatorul si un tester care te va ajuta sa monitorizezi nivelul de eficienta.

Indiferent de metoda de purificare pe care o alegi, important este sa te informezi pentru a intelege exact ceea ce are de oferit fiecare produs in parte. Daca nu esti sigur de caracteristicile apei tale, poti oricand sa efectuezi un test de laborator. Mai mult decat atat, nu ezita sa ceri sfaturi specialistilor din domeniu pentru a afla in ce directie trebuie sa te indrepti.

Sursa foto: Unsplash.com, Shutterstock.com

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *