Ultrafiltrarea apei este un procedeu prin care poti obtine apa pura, curata atat pentru consum, cat si pentru prepararea mancarii. Apa nu este intotdeauna lipsita de substante daunatoare, cum ar fi metalele grele, nitritii, saruri minerale in exces sau impuritati precum nisipul. De aceea, este important sa alegi cu atentie apa pe care o consumi, pentru a te bucura de toate benficiile ei si a avea grija de sanatatea ta si a celor dragi. Daca vrei sa stii mai multe despre ultrafiltrare, am pregatit pentru tine un scurt ghid care sa iti raspunda la cele mai importante intrebari:
Cuprins
1. Ultrafiltrare: definitie

Ce este ultrafiltrarea apei? Este acel procedeu prin care apa este purificata prin mai multe etape de filtrare. Astfel, se folosesc mai multe filtre pentru a elimina din apa bacteriile, substantele precum nisipiul sau rugina, clorul in exces, metalele grele, duritatea in exces si microorganismele periculoase. Pentru a te bucura de o apa de calitate, aceasta trebuie sa fie cat mai pura si sa nu contina substante ce pot afecta negativ organismul. De asemenea, procedeele de ultrafiltrare nu elimina din apa mineralele sanatoase, cum ar fi calciul sau magneziul.
2. Ce inseamna ultrafiltrarea apei pentru sanatatea ta?

Apa ultrafiltrata este o alegere ideala pentru a avea grija de sanatatea ta si a familiei tale. Iata cu ce se deosebeste aceasta de apa de la robinet si de apa imbuteliata:
- Apa de la robinet poate continte substante daunatoare. Desi apa din reteaua publica este tratata, de multe ori aceasta nu are aceeasi calitate ca cea tratata prin sistemele de ultrafiltrare. Apa de la robinet este potabila, insa in anumite cazuri aceasta poate contine prea mult clor, poate avea culoarea sau mirosul schimbate ori poate fi prea dura. Astfel, ultrafiltrarea apei potabile iti asigura o apa pura zi de zi, fara a-ti face griji legate de calitatea sa.
- Apa imbuteliata este sigura, dar costisitoare pe termen lung. In general, apa plata sau minerala imbuteliata este sigura, lipsita de substante daunatoare, iar singurul inconvenient este faptul ca gustul difera de la producator la producator. Totusi, principalul dezavantaj al acesteia nu este legat de calitate sau gust, ci de pretul sau de faptul ca este necesar sa te deplasezi la intervale regulate pentru a o cumpara, cara si depozita. Ultrafiltrarea depinde de filtrele necesare pentru a curata apa, iar costul acestora este mult mai scazut comparativ cu cumpararea de apa plata sau minerala. Cu ajutorul sistemelor de ultrafiltrare nu mai trebuie sa cumperi regulat apa imbuteliata, ci te bucuri de apa pura chiar de la robinet, iar marele avantaj este ca o poti folosi chiar si la prepararea de mancaruri sau bauturi, cum ar fi ceaiurile sau cafeaua, ceea ce in cazul apei imbuteliate ar fi destul de costisitor.
3. Sisteme de ultrafiltrare a apei
Sistemele de filtrare apa cu ultrafiltare, mai exact acelea care elimina bacteriile, metalele grele, impuritatile fizice, clorul si alte substante daunatoare se instaleaza in general sub chiuveta si necesita mentenanta scazuta. Poti alege astfel de purificatoare de apa pe care sa le instalezi pe cont propriu sau cu ajutorul unei firme, in functie de indemanarea ta. Investitia va fi una singulara, iar odata cu trecerea timpului va mai fi necesar doar sa schimbi filtrele, care au un pret mult mai scazut comparativ cu intreg sistemul. Avantajele principale sunt atat calitatea apei si puritatea acesteia dupa ultrafiltrare, cat si costul mult mai mic pe termen lung comparativ cu achizitionarea de apa imbuteliata.
Daca iti doresti apa curata chiar de la robinet, fara sa fie nevoie sa cheltui sume mari de bani pe termen lung, atunci un sistem de ultrafiltrare poate fi alegerea potrivita pentru locuinta ta. Apa va avea un gust mai bun si va fi lipsita de substante daunatoare, fara a-si pierde din mineralele esentiale pentru sanatate, cum ar fi magneziul sau calciul. In plus, instalarea se face in doar cateva ore, de catre tine sau de catre o firma specializata, iar tu vei avea apa de calitate zi de zi, fara batai de cap.
Sursa foto: Pixabay
Adauga comentariu