Sterilizatoare UV

Sterilizator uv pentru apa – eficient in procesul de eliminare a virusurilor si bacteriilor

Apa de la retea poate dezvolta cu usurinta culturi de bacterii sau poate fi infectata cu virusuri, toate acestea fiind nocive pentru sanatatea consumatorilor. De aceea, trebuie sa te asiguri ca in gospodaria ta circula numai apa curata. Clack iti vine in ajutor in aceasta privinta, prin aparate speciale, precum filtrele si purificatoarele, dar si prin sterilizatoarele cu ultraviolete. Acestea se numara printre cele mai eficiente solutii de purificare a apei, pentru ca aceasta sa fie consumata in siguranta.

Cu ajutorul luminii ultraviolete, sterilizatorul distruge microorganismele daunatoare. Razele ultraviolete se gasesc intre lumina vizibila si razele X in spectrul electromagnetic si este un tip de radiatie invizibil. Pentru ca efectul dorit sa se produca, este necesar ca aceste raze sa loveasca celulele nedorite in mod direct. Astfel, energia ultravioleta va patrunde prin membrana exterioara si va trece prin corpul celulei. Astfel, este distrus ADN-ul microorganismului respectiv, care nu se va mai putea reproduce.

Sterilizatoarele UV pentru apa potabila iti vor usura viata

Unul dintre cele mai importante beneficii al tratamentului apei cu un sterilizator cu ultraviolete este acela ca aparatul nu modifica structura chimica a acesteia. In afara de energie, nu sunt adaugate alte elemente, care ar putea fi ele insele daunatoare pentru sanatate. De altfel, trebuie sa stii ca procedeul nu va indeparta substantele organice, anorganice, ori particulele care au fost dizolvate in apa.

In functie de debitul de apa, dar si de calitatea acesteia, un astfel de aparat poate reduce peste 99% dintre bacteriile existente. Pentru o buna functionare a sterilizatorului, nu uita sa il dezinfectezi in mod regulat!

Se arată toate cele 3 rezultate