Ce inseamna apa dedurizata si DE CE SA NU folosesti apa dura in gospodarie?

Ce inseamna apa dedurizata si DE CE SA NU folosesti apa dura in gospodarie?

Ce inseamna apa dedurizata si la ce iti este de folos in gospodarie? Daca esti in cautarea unei solutii de a obtine apa curata si sanatoasa, probabil aceasta este o intrebare pe care ti-ai pus-o de multe ori. Fiind un proces tot mai dezbatut in ziua de astazi, dedurizarea apei este necesara pentru a combate efectele nocive ale apei dure asupra organismului si asupra electrocasnicelor din casa. Afla in continuare mai multe informatii despre apa dedurizata si ce inseamna ea, precum si solutii de obtinere a acesteia.

1. Ce inseamna apa dedurizata

Pentru ca este o resursa foarte importanta pentru organism, apa pe care o consumi in fiecare zi trebuie sa fie pura si plina de minerale. De multe ori acest lucru nu este posibil deoarece apa de la robinet nu este foarte curata iar sistemele de tratare nu sunt tocmai eficiente. In plus, duritatea apei este o problema frecventa care afecteaza atat organismul, cat si electronicele si electrocasnicele. De aceea, solutia ideala este dedurizarea apei cu ajutorul filtrelor sau a statiilor.

Daca te-ai intrebat vreodata ce inseamna apa dedurizata, afla ca aceasta este o apa tratata, supusa unui proces prin care se elimina continutul de calcar, magneziu si alte saruri sau impuritati. Apa dura sau calcaroasa este o problema cu care se confrunta multi proprietari de case. Impuritatile din apa de la robinet sau de la fantana afecteaza negativ sanatatea ta si a familiei, dar scurteaza si viata electrocasnicelor din locuinta. De aceea, tratarea apei cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie este esentiala pentru uzul casnic. Apa dedurizata este o apa din care sunt eliminate substantele nocive, astfel incat se poate utiliza in deplina siguranta.

2. De ce sa NU folosesti apa dura in gospodarie

In termeni populari, apa dura este cunoscuta sub denumirea de calcar sau piatra. Apa dura are o multime de efecte nocive asupra sanatatii, dar riscul poate fi redus la minim sau chiar eliminat complet daca alegi sa folosesti un echipament de tratare corespunzator. Iata de ce nu trebuie sa folosesti apa dura in gospodaria ta:

 • Pielea, tenul si scapul sunt afectate, fiind mai uscate si mai predispuse aparitiei matretii si a eczemelor.
 • Durata de viata a masinii de spalat vase sau rufe este redusa din cauza depunerilor de calcar.
 • Bateriile de la chiuvete, robinetii, tevile capata un aspect neplacut si se infunda in timp.
 • Textura hainelor spalate cu apa dura poate fi afectata.
 • Detergentii folositi la spalat nu se dizolva complet, lucru care duce la o curatare deficitara a pieselor vestimentare.
 • Parul isi poate pierde din stralucire si volum.

3. Care sunt beneficiile apei dedurizate

Dedurizarea apei este un proces important deoarece poate prelungi durata de viata a aparatelor electrocasnice si a conductelor. De asemenea, are beneficii si pentru sanatatea organismului tau.

Avantajele unei ape dedurizate includ:

 • Apa de baut mai calitativa, mai sanatoasa si cu un gust mai bun.
 • Eliminarea gusturilor si a mirosurilor neplacute.
 • Prelungirea duratei de viata a aparatelor de uz casnic.
 • Pastrarea pieselor vestimentare intr-o stare mai buna.
 • Micsorarea consumului de energie.
 • Eliminarea petelor de calcar.
 • Pielea si parul nu se mai usuca.

4. Ce solutii exista pentru dedurizarea apei?

Avand in vedere ca apa dura are atatea consecinte negative asupra obiectelor sanitare si de uz casnic, este important sa recurgi la solutii eficiente de dedurizare a apei. Cea mai eficienta metoda de a elimina calcarul este printr-un dedurizator de apa. Acesta previne depunerile de calcar si permite obtinerea unei ape de calitate, potrivita pentru o viata sanatoasa. Chiar daca reprezinta o investitie semnificativa, cu siguranta beneficiile unui astfel de echipament vor fi pe masura.

O alta solutie de a obtine apa potabila, buna la gust este folosirea unor filtre de impuritati apa. Aceste dispozitive pot fi de doua feluri: manuale sau automate. Cele manuale sunt ideale pentru retinerea nisipului si a reziduurilor din apa si se monteaza primele. Filtrele manuale au rolul de a proteja filtrele automate si statiile de dedurizare.

Apa dura reprezinta o adevarata problema, dat fiind faptul ca are efecte asupra sanatatii oamenilor si o influenta directa asupra starii aparatelor electrocasnice din casa. Indiferent de scopul in care o folosesti, este important sa beneficiezi de o apa de calitate si sa gasesti metode a combate efectele nocive ale apei dure. De aceea, filtrele si statiile de dedurizare reprezinta solutii eficiente concepute atat pentru utilizarea in gospodarie, cat si la nivel industrial. Asadar, investitia intr-un dedurizator de apa iti economiseste timp, energie si bani si iti protejeaza casa.

Sursa foto: pexels.com

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *