Cele mai bune filtre de apa

dedurizator apa

Vrei sa te bucuri de o apa curata, lipsita de impuritati, gata de a fi savurata de toti membrii familiei? Te-ai gandit sa-ti achizitionezi un sistem de filtrate a apei si nu stii exact care ar fi cel mai bun produs pentru a raspunde cu brio necesitatilor voastre? 

O apa buna pentru consum poate fi obtinuta cu ajutorul unui filtru performant, chiar daca este vorba despre cea care curge la robinet, livrata de reteaua centralizata. In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune sisteme de filtrare a apei, unele produse recomandate pentru caracteristicile lor si vei afla care sunt criteriile pe care le-ai putea lua in considerare pentru a gasi un filtru potrivit, cum sa-l utilizezi, precum si alte informatii utile sau raspunsuri la unele intrebari pe care ti le pui referitoare la acest subiecte extrem de interesante. 

Cuprins:

1. Cele mai bune filtre de apa – Clasament TOP 3

2. Cum alegi un filtru de apa bun

3. Utilizarea filtrului de apa si alte informatii utile

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre filtrele de apa

1. Cele mai bune filtre de apa – Clasament TOP 3

Filtrul de apa este un dispozitiv care elimina impuritatile ce pot afecta sanatatea omului si  poate fi instalat in locuintele particulare sau pentru uz industrial. Pe piata exista filtre cu diferite tehnologii de filtrare (mecanica, prin metoda carbonului, iradierea apei cu lumina ultravioleta, osmoza inversa, inmuierea apei), printre avantajele lor numarandu-se pretul accesibil, care se poate amortiza in timp, montarea lejera, protejarea mediului inconjurator sau mentenanta simpla. 

dedurizator apadedurizator apadedurizator apa
ProdusFiltru automat Clack 1665  Carbune activ TC High FlowFiltru de apa automat Clack Filter AG Plus TCFiltru de apa cu osmoza inversa cu pompa si remineralizare RO6
CaracteristiciFiltrul de apa este dotat cu tehnologia carbunelui activat.
Valva de comanda este de tip electronica – temporala.
Debitul tehnic este 2 mc/h, iar debitul casnic 4 mc/h.
Volumul mediu filtrant este de 100L.
Are un debit de spalare inversa de 3.1mc/h.
Are dimensiuni (D x H) 41 x 185.
Filtrul este originar din SUA, dotat cu tehnologia carbunelui activ.
Elimina clorul si alte impuritati.
Are o valva de comanda de tip electronica – temporala.
Debitul nominal este de 25 – 75 L/minut si debit orar de 1.5 – 4.5 mc / ora.
Filtrul este de tip AG plus.
Volumul mediu filtrant este 25 – 100 L.
Racordurile in/out sunt 1”, 11/4” FE.
Filtrul de apa este dotat cu cea mai moderna tehnologie de purificare a apei (osmoza inversa), oferind apa plata direct la robinet.
Are numeroase filtre care ofera o apa potabila de cea mai buna calitate.
Are tanc de stocare de 125 litri.
Dimensiunile produsului sunt 380 x 280 mm.
PROEste un model performant.
Imbunatateste considerabil calitatile apei potabile.
Este usor de instalat si de folosit.
Se bucura de o durabilitate mare in timp pentru ca nu prezinta risc de coroziune.
Apa obtinuta este foarte bun la gust si nu are miros.
Se instaleaza rapid si usor si de proprietar.
Are capacitatea de a filtra o cantitate de apa suficienta pentru familie.
Este rezistent si durabil.
Apa este sigura din punct de vedere microbiologic.
Apa este remineralizata cu minerale bune.
Cartusele filtrante se inlocuiesc usor.
Se poate dota cu lampa UV si cartusi cu ioni negativi.
Scade conductivitatea apei.
Se monteaza usor.
ContraNu vine cu consumabile. Are o capacitate de filtrare mai mica in comparatie cu alte tipuri de filtre.Nu este dotat cu consumabile.Trebuie racordat la canalizare.
Cere ofertaCere ofertaCere oferta

Alte produse recomandate de Clack.ro

Filtrele sunt ideale pentru om, deoarece ii protejeaza cu succes sanatatea, oferindu-i apa pura direct de la robinetul din bucatarie sau din baie. Printre cele mai bune produse recomandate de magazinul Clack.ro se numara si cele de mai jos:

Filtru automat Clack 1044 Carbune Activ TC

dedurizator apa

Cere AICI oferta de pret

Produsul este automat, dotat cu filtru cu carbune activ, cu valva de comanda tip electronica – temporala, debit tehnic de 0.65 mc/h, debit casnic de 1.3 mc/h, volum mediu filtrant 30L, debit de spalare inversa de 1.2 mc/h si dimensiuni 26 x 132 mm. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este eficient si ofera apa potabila purificataeste capabil sa furnizeze apa pentru locuintaapa are gust si miros placutnu vine cu consumabile

Osmoza inversa cu Remineralizare RO6

dedurizator apa

Cere AICI oferta de pret

Produsul ofera tehnologia moderna a osmozei inverse. Are tanc de stocare de 15 litri si dimensiunile sale sunt 380 x 280 mm. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Apa este sigura din punct de vedere fizico-chimic, Se monteaza usor, chiar si de o persoana care nu are foarte multe cunostinte in domeniul instalatiilor.
Cartusele filtrante se inlocuiesc simplu
Este foarte bun pentru apa de la retea sau de la fantana, care a fost tratata inainte
O parte din apa trebuie aruncata la canalizare.

Purificator ultrafiltrare Excito

dedurizator apa

Cere AICI oferta de pret

Filtrul de apa este ideal pentru apa de la retea si se monteaza sub masca de la chiuveta din bucatarie. Tipul de filtrare este ultrafiltrare capilara, iar dimensiunile produsului sunt 390 x 355 x 100 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Elimina impuritatile fizice din apa, dar si clorul, plumbul sau metalele grele
Scade duritatea apei si elimina fierul.
Nu elimina din apa mineralele precum calciu si Magneziu.
Nu modifica pH-ul apei.
Pretul de achizitie este foarte bun
Nu se preteaza pentru apa complet dedurizata

Filtru NW25 Airwatec

dedurizator apa

Cere AICI oferta de pret

Produsul este un filtru originar din Belgia, cu purjare manuala, debit nominal de 92L/minut, debit orar de 5.5. mc/h, standard manson filtrant de 25 microni, finete de filtrare 1, 5, 10, 25, 50 microni. Dimensiunile filtrului sunt 12.4 x 35.5 x 27 mm. Are conexiune 1” intrare / iesire, carcasa transparenta, fiind pretabil pana la debite de 5.5 mc/ora si presiune maxima 16 bari. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Este un filtru de cea mai buna calitate
Este foarte eficient
Se poate folosi cu succes in industria alimentara, avand agrement pentru apa potabila
Filtreaza nisipul si impuritatile mecanice fine
se preteaza doar pentru aplicatii casnice si industriale mici

2. Cum alegi un filtru de apa bun

Alegerea unui produs performant si cu multe beneficii pentru viata omului se poate face doar daca se vor avea in vedere diferite criterii esentiale in acest sens. Pentru multi, dispozitivul trebuie sa aiba un pret accesibil, sa elimine cat mai multe impuritati, sa fie rezistent si durabil, sa nu ocupe prea mult loc acolo unde este montat si sa ofere o apa cu gust si miros cat mai bune. Astfel, se vor avea in vedere urmatoarele lucruri inainte de a se face achizitia:

 • Designul. Majoritatea proprietarilor doresc un produs cu un aspect modern, care sa nu ocupe mult spatiu si sa nu atraga atentia intr-un mod neplacut. Asadar, ar fi o idee buna daca alegerea se va face tinand cont de faptul ca dispozitivul trebuie sa intre sub chiuveta si sa poata fi ascuns privirilor;
 • Caracteristicile de performanta. Un produs cu cel putin 3 etape de filtrare, cu presiune de functionare intre 3 si 7 bari, este de preferat. Filtrele trebuie sa fie rezistente, durabile, pentru a nu fi nevoie sa fie schimbate foarte des si sa fie dotate cu semnal de avertizare pentru a sti exact cand vor fi inlocuite;
 • Tipul filtrului. Pe piata exista diferite tipuri de filtre de apa, asa ca se poate alege dintr-o gama variata de produse, cum ar fi: dedurizatoare, filtre cu carbon activat, cu raze ultraviolete, ultrafiltrare, filtru cu osmoza inversa, cu zeolit, cu membrane capilare, modele cu filtru ionic, cartuse din ceramica,
 • Capacitatea de filtrare. Practic, este vorba despre numarul de litri de apa potabila pe care ii poate oferi aparatul. In functie de numarul de membri ai familiei se alege produsul potrivit, care poate fi capabil sa ofere cantitatea de apa de care au nevoie acestia;
 • Dimensiunea. Exista produse de diferite dimensiuni, care pot oferi ceea ce isi doreste fiecare familie (50x30x30, 10x25x35, 150x40x40 cm). Se va tine cont si de suprafata unde va fi montat filtrul. Daca ea este una generoasa, atunci conteaza mai putin cat de mare este produsul;
 • Pretul. Cu cat pretul este mai ridicat, cu atat aparatul este mai performant, asa ca proprietarul trebuie sa se gandeasca bine la acest aspect inainte de a face achizitia dorita. Preturile sunt variabile, iar acest lucru permite alegerea unui aparat potrivit cu nevoile si bugetul fiecaruia;
 • Garantia. Produsele fabricate de firme de renume sunt mult mai populare decat celelalte, asa ca vor fi o alegere corecta. In plus, ele vin si cu o garantie mare, intre 2 si 4 ani in functie de echipament, acest lucru insemnand ceva in cazul in care ar putea sa existe defectiuni dintr-un motiv sau altul.

3. Utilizarea filtrului de apa si alte informatii utile

Exista numeroase pareri cu privire la cel mai bun filtru de apa, dar specialistii considera ca, in privinta tehnologiilor utilizate, filtrul cu osmoza inversa le intrece pe toate celelalte, reusind sa elimine 99% din particulele daunatoare. Intr-adevar, pretul este mai mare comparativ cu alte produse, iar un dezavantaj poate fi considerat faptul ca trebuie sa se aiba in vedere dimensiunile locului in care se va monta pentru a nu se face mai tarziu alte modificari costisitoare. 

Filtrul de apa se instaleaza foarte simplu si rapid, fara sa fie nevoie de multe cunostinte in domeniu sau de ajutorul unui mester. Un astfel de filtru cu osmoza inversa foloseste, in general, chiar si 5 filtre, uneori mai multe, fiecare avand rolul sau: blocarea formarii ruginii, a substantelor chimice nocive, captarea particulelor foarte mici, eliminarea bacteriilor, a virusurilor, a gustului si mirosului rau. Unul dintre dezavantajele sale este faptul ca pentru obtinerea a 5 litri de apa purificata trebuie filtrata o cantitate mare de apa de la robinet. 

Filtrul de carbon cu carbune activat este ieftin, mic, usor de utilizat. Se bazeaza pe carbune pentru blocarea contaminantilor, iar apa rezultata nu are chimicale introduse pentru dezinfectie. Durata de utilizare se scurteaza in functie de ce fel de apa trateaza si de contaminantii ei chimici si organici. Se inlocuieste doar patul de carbune activ, nu si filtrul, insa nu trebuie sa se uite acest aspect, pentru ca exista pericolul ca dispozitivul sa cedeze daca a absorbit prea multe substante. Cu toate acestea, daca se are in vedere schimbarea sa la timp, atunci nu vor fi probleme. 

Asadar, un filtru de apa se poate dovedi un dispozitiv de care fiecare familie are nevoie. Daca se va alege montarea acestuia la subsol, atunci dimensiunile nu sunt foarte importante pentru proprietar. Daca se doreste, in schimb, sa fie instalat langa robinet, la bucatarie sau la baie, atunci trebuie sa fie mic si eficient. De retinut este si faptul ca, in general, indiferent de tipul lor, filtrele de apa nu pot functiona la temperaturi sub zero grade Celsius, asa ca va trebui sa ai grija la acest aspect atunci cand achizitionezi un astfel de aparat. 

Surse foto: Clack.ro, Shutterstock.com

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre filtrele de apa

 1. Cum alegi cel mai bun filtru de apa?

Cel mai bun filtru de apa poate fi ales in functie de urmatoarele criterii: design, caracteristici de performanta, capacitatea de filtrare, tipul de fitru, dimensiunea, pretul, garantia, mentenanta, parerile altor clienti. 

 1. Cate tipuri de filtre de apa exista pe piata?

Pe piata exista mai multe tipuri de filtre de apa, dintre acestea putand fi amintite: distilatoarele, filtrele cu carbon activat, aparatele cu raze ultraviolete, modelele cu filtru ionic, filtrele cu osmoza inversa, filtrul cu carbune activat, nanofiltrarea, filtre de apa cu fibre, filtrele cu membrane capilare. 

 1. Cum se monteaza un filtru de apa?

Un filtru de apa se monteaza pe baterie si ofera apa ori de cate ori este necesar, avand un sistem de comutare pentru filtrare sau sub chiuveta, pe teava de apa rece, necesitand o baterie suplimentara. 

 1. Cum se intretine un filtru de apa?

Pentru a reusi sa folosesti un filtru de apa cat mai mult timp, trebuie sa nu uiti sa schimbi in mod periodic cartusele. Acest lucru se va face in functie de modul de folosire, mai mult sau mai putin, dar si de durata de functionare cu care sunt dotate cartusele din fabrica.

 1. Care sunt avantajele folosirii unui filtru de apa?

Un filtru de apa are numeroase avantaje, printre care se numara pretul care va fi amortizat intr-o perioada scurta de timp, faptul ca se poate monta foarte rapid si usor chiar de catre proprietar, fara sa fie nevoie de cheltuirea unei sume suplimentare pentru angajarea unui instalator, contribuie la protectia naturii, piesele se intretin simplu. 

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *