Filtrarea apei cu carbune activ: cum actioneaza carbunele, de ce este nevoie de acesta si ce aparate poti alege

Filtrarea apei cu carbune activ: cum actioneaza carbunele, de ce este nevoie de acesta si ce aparate poti alege

Filtrarea apei este un procedeu esential pentru a putea folosi in siguranta sursele de apa din apartamente, case sau spatii industriale. Deoarece in apa se regasesc multe impuritati din cauza conductelor de sub orase care nu se afla intr-o stare foarte buna, consumul acesteia poate deveni periculos pentru organismul uman daca filtrarea nu este una eficienta.

 

Carbunele activ este un ingredient natural si organic pe baza caruia functioneaza mai multe aparate pentru filtrarea apei. In randurile care urmeaza iti prezentam mai multe informatii despre efectele carbunelui activ, cum functioneaza acesta si de ce poti avea nevoie de procesul de filtrare a apei:

1. Ce este carbunele activ?

Carbunele activ este o forma de carbon procesat care are o putere de adsorbtie mare. Acesta se foloseste sub forma de granule foarte mici si este eficient atat pentru consum, cat si pentru curatarea fetei cu apa curata. Tocmai astfel de specificatii fac din carbunele activ ingredientul ideal pentru indepartarea infiltratiilor din apa, precum clorul.

 

Carbunele activ „lucreaza” prin procesul de adsorbtie, care atrage substantele din apa si le incorporeaza pe suprafata externa a granulelor. A nu se confunda cu procesul de absorbtie, care presupune atragerea substantelor sau moleculelor in interiorul unui material.

 

Eficienta carbunelui activ in filtrarea apei se datoreaza faptului ca un compus volatil precum clorul este atras de baza de carbon a carbunelui activ. Impuritatile sunt atrase si blocate in filtrul cu carbune, motiv pentru care filtrul trebuie inlocuit in mod regulat.

 

Filtrele pentru impuritati din apa sunt recomandate pentru a fi folosite in zonele cu apa dura, unde testele de apa au identificat prezenta substantelor care dauneaza sanatatii, dar si pentru industria alimentara, spitale sau clinici.

2. Carbune activ pentru filtrarea apei: ce substante elimina din apa

Cei mai multi oameni sunt familiarizati cu prezenta clorului in apa si efectele pe care acesta le are asupra gustului apei si aspectului acesteia. Clorul din apa potabila poate afecta intregul organism, de la piele, la organele interne, cat si finisajele din baie sau bucatarie. In cantitati mici, clorul este benefic pentru organism, iar in apa potabila este folosit cu scopul de a indeparta bacteriile. Apa este esentiala pentru un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata. Daca o consumi exclusiv de la robinet este recomandat sa alegi filtre cu carbune activ pentru a-ti proteja sanatatea.

 

Nu doar clorul este eliminat de filtrele cu carbune pentru apa, ci si:

 

  • substante organice volatile;
  • pesticide;
  • insecticide;
  • mirosurile si gusturile neplacute;
  • substante cu uz farmaceutic.

 

In general, filtrele cu carbune activ pot elimina si reduce cantitatea a 30-60 de tipuri de substante. Contaminarea surselor de apa potabila este un pericol si o realitate in mai multe parti ale lumii, iar acest lucru trebuie sa atraga atentia consumatorilor casnici si ai celor industriali.

 3. Ce beneficii aduce filtrarea apei cu carbune activ

Filtrarea apei cu carbune activ poate fi facuta prin achizitionarea aparatelor speciale sau a mediilor filtrante pentru uz industrial. Beneficiile carbunelui activ includ:

 

Gust placut al apei

Aditivii si clorul folosite pentru curatarea apei de catre sistemele publice de alimentare cu apa potabila schimba considerabil gustul si culoarea apei de la robinet. Filtrul cu carbune activ indeparteaza nuantele si gusturile neobisnuite ale apei de la robinet si iti permite sa te bucuri de cantitatea zilnica recomandata pentru o viata echilibrata.

Ce-beneficii-aduce-filtrarea-apei-cu-carbune-activ.

Reducerea riscurilor de sanatate

Apa contaminata cu anumite substante periculoase poate afecta starea de sanatate sau poate crea un mediu propice pentru agravarea unor afectiuni deja existente. Filtrarea apei la nivel industrial este obligatorie in domeniile precum cele ale alimentatiei sau medicinei si este recomandat in restaurante sau fabrici, de asemenea. Riscurile de sanatate care provin din apa contaminata pot fi reduse si prin testarea apei de catre echipele specializate in domeniu.

 

Usor de intretinut

Filtrarea apei cu carbune activ nu presupune efort, tocmai datorita actiunii indelungate pe care o are. Cele mai multe filtre pentru purificarea apei se inlocuiesc o data la 6 luni, dar acest aspect este influentat si de frecventa cu care folosesti aparatele de filtrare si ce tipuri de apa exista in zona in care locuiesti.

 

Pastrarea substantelor benefice

Apa potabila contine si substante benefice pentru organism care pot fi eliminate de alte tipuri de aparate de filtrare a apei. Insa, carbunele activ pastreaza in apa mineralele de care organismul uman are nevoie.

 

Folosirea carbunelui activ pentru filtrarea apei iti ofera beneficii in orice industrie si la nivel rezidential, de asemenea. Starea generala de sanatate merita protejata cu ajutorul metodelor inovative.

 

Sursa foto: pexels.com

 

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *