Test de duritate a apei – cum poti beneficia de o apa pura si fara substante nocive!

dedurizator apa

Apa este vitala pentru corpul uman. De aceea, ea trebuie sa aiba o calitate cat mai buna si sa nu contina bacterii sau clor. Romanii au devenit, in ultimii ani, din ce in ce mai atenti la tot ce consuma, iar acest lucru se refera si la apa potabila din propriile robinete sau la cea imbuteliata.

Citeste acest articol pentru a afla care sunt principalele modalitati de testare a duritatii apei, dar si care sunt solutiile la care poti apela pentru a elimina impuritatile. 

Cuprins:

  1. Test de duritate a apei – modalitatile de testare
  2. Cum elimini duritatea apei 

Test de duritate a apei – modalitatile de testare

Apa dura este extrasa din pamant si contine minerale precum magneziu si calciu, care se cristalizeaza in timp. Aceasta nu numai ca nu este indicata pentru consumul uman, dar afecteaza si electronicele si electrocasnicele din casa care o utilizeaza. Practic, influenteaza depunerea straturilor de calcar in reteaua de apa si o poate bloca, afectand astfel sistemele de incalzire, caloriferele sau boilerele.

Una dintre problemele majore ale apei, indiferent de sursa din care provine, este duritatea crescuta. De aceea, trebuie sa o testezi inainte de a o consuma, pentru a te asigura ca nu dauneaza organismului. Calcarul reprezinta una dintre substantele care nu ar trebui sa existe in continutul ei. 

Corpul uman agreeaza o multime de minerale din apa, insa trebuie sa cunosti care sunt exact cantitatile pe care aceasta le contine. Astfel, nu se poate vorbi despre o apa nepotabila atunci cand magneziul, clorul si calciul nu depasesc anumiti parametri. Testul de duritate trebuie sa fie facut intr-un laborator specializat, pentru a se realiza o analiza fizico-chimica in vederea obtinerii unui rezultat. Desigur, il poti realiza si acasa, prin fierberea apei de la robinet si lasarea acesteia la racit. Vei putea observa cum, pe marginea vasului si la suprafata acestuia, se strange un strat de calcar. Totusi, tine cont de faptul ca metodele care nu sunt intreprinse de catre un personal specializat, nu sunt deloc exacte.

Duritatea se masoara in grade germane. Orice numar din intervalul 0-15 grade reprezinta o duritate medie, insa problema apare atunci cand numarul este mai mare de 15. Acest lucru inseamna ca apa nu este limpede si trebuie sa folosesti un dedurizator pentru a o purifica.  De aceea, este cel mai bine sa apelezi la o echipa specializata, care sa poata diagnostica problema, sa iti ofere solutii eficiente pentru nevoile tale, sa livreze si sa instaleze echipamentele si sa iti ofere asistenta atunci cand intampini orice fel de impediment. 

Cum elimini duritatea apei

Statiile de tratare iti vor transforma apa de la robinet intr-una potabila si sunt o solutie mult mai sigura si mai practica decat consumul apei imbuteliate. Aceasta are dezavantajul de a fi depozitata in sticle de plastic pentru perioade foarte mari de timp, calitatea ei fiind astfel afectata. 

Un dedurizator iti ofera o apa curata si pura, eliminand impuritatile si reprezentand cea mai eficienta si, totodata, economica metoda de imbunatatire a calitatii apei. Acesta functioneaza automat si are doua paliere distincte:

  • partea chimica – rasina de dedurizare extrage calcarul din apa si il inlocuieste cu ionii de sare;
  • partea mecanica – este reprezentata de valva de comanda ce automatizeaza tot procesul de curatare si de regenerare a rasinii. 

Avantajele apei dedurizate:

  • electronicele si electrocasnicele au o durata de viata mai indelungata;
  • energia electrica are un consum cu aproximativ 20% mai redus;
  • pielea corpului si a fetei nu se mai usuca;
  • scalpul nu este predispus la deshidratare;
  • nu este nevoie de o cantitate de detergent suplimentara pentru spalarea hainelor;
  • hainele nu se degradeaza in timp, devin mai moi si isi mentin culoarea multa vreme;

Daca iti doresti sa eficientizezi modul de consum pe care il practici in acest moment si sa te bucuri de o apa pura, contacteaza un consultant specializat, pentru a putea beneficia de cel mai bun sistem care se pliaza nevoilor tale. Apa este fundamentala pentru o viata sanatoasa si trebuie sa aiba o calitate cu adevarat superioara, mai ales daca urmeaza sa fie consumata.

Asadar, inainte de a consuma apa de la robinet, testeaza-i duritatea si numarul de bacterii pe care le poate contine, iar in cazul in care ai nevoie de un produs care sa te ajute in purificarea ei, nu ezita sa achizitionezi un dedurizator. 

Sursa foto: Pixabay.ro.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *